Om oss

“Simplicity is the ultimate form of sophistication”

Leonardo da Vinci

Celsicom AB grundades våren 2012 av Stefan Carlsson, Per-Ola Stenborg och Torbjörn Andersson. Vi som startade företaget har var och en av oss över 30 års erfarenhet av elektronik i alla dess former och vi har även en omfattande erfarenhet gällande utveckling och kundanpassning av olika former av mjukvaru- och hårdvarusystem.

Vi har sedan starten arbetat mot målet att skapa en så flexibel och lättanvänd produkt som möjligt. Produkten och tjänsten ska förenkla vardagen för användaren, förebygga problem och därmed spara tid och pengar i verksamheten.

Med detta mål i sikte skapades Celsicom Connect, en multifunktionsenhet för insamling och presentation av mätdata från trådbundna och trådlösa sensorer. Därefter har vi även utvecklat och producerat egenutvecklade givare/sensorer, både trådlösa och trådbundna.

Vår verksamheten bedrivs från några olika håll i södra Sverige. I Varberg sköts marknadskontakter, produktionsplanering och viss testverksamhet. I Halmstad görs all hårdvaruutveckling och i Lund utvecklas allt runt vår databas och molntjänst.

Delar av namnet Celsicom har vi hämtat från svensken Anders Celsius som på 1700-talet uppfann Celsiusskalan, den hundragradiga temperaturskalan.

2014 togs ett viktigt strategiskt beslut när vi överlämnade den nordiska distributionen, och samtidigt inledde ett tätt samarbete med Nordtec Instrument AB i Göteborg, ett företag med en lång erfarenhet av professionell mätutrustning. Samarbetet stärker vår position på marknaden och ger oss dessutom stora möjligheter att snabbt kunna utveckla nya efterfrågade produkter och tjänster. Nordtec Instrument har också säljteam, supportavdelning och en fullt utrustad kalibreringsavdelning som kan hantera en stor bredd av givare/sensorer.

2020 togs ett helt nytt mätkoncept fram, Celsicom Easy Connect. Det nya konceptet består av batteridrivna och trådlösa givare som inte längre behöver en basstation att kommunicera mot, all uppkoppling mot omvärlden sker med ett inbyggt SIM-kort i varje enhet. Allt detta möjliggjordes då det s.k. NB-IoT-nätet blev tillgängligt. Tekniken bygger på det befintliga mobilnätverket men bättre anpassat för uppkopplade produkter, som t.ex. sensorer/givare. Detta innebär möjlighet till batteridrivna enheter som räcker länge innan batteriet behöver bytas och med bättre täckning än en vanlig mobiltelefon är det en perfekt lösning för oss.

Stefan Carlsson – VD Celsicom AB


Celsicoms produkter & tjänster ska alltid uppfylla dessa villkor:

• Enkel att installera
• Enkel att använda
• Stabil och pålitlig funktion